IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
09:51 | 12 юни 2015
Обновен: 20:58 | 2 май 2024

Има ли дисциплина в българските училища?

Анкета сред варненци

По материала работи: Златина Добрева
Има ли дисциплина в българските училища?

Все повече се задълбочава конфронтацията между учители и ученици. Стигна се до инцидент, при който осмокласничка удари своя преподавател, който й писал двойка. Всеки месец се случват побои в училищните дворове, а учителите са безсилни в тези свади. Въпросът е дали самите учители всяват респект у учениците и дали печелят тяхното уважение. По този повод проведохме анкета сред гражданите на Варна дали има дисциплина в училищата?

 

Владимир Димитров
Никаква дисциплина. Ако има по-малко положително число от нулата, ето това ще е дисциплината на учениците. Според мен това е, защото самите ученици нямат никакво възпитание, дори вкъщи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мария Георгиева
Не, няма дисциплина. Проблемът според мен е изцяло в учениците, защото не се поддават на дисциплина. Смятам, че им се позволява прекалено много свобода. Основно трябва да се обърне внимание на възпитанието на децата. Но за всички е по-лесно да се обвиняват училището и даден учител.

 

 

 

 

 

Алексина Алексиева
Поколението е съвсем различно. Има голяма разлика в начина на мислене. Няма дисциплина като цяло. Според мен грешки има и при учителите, и при родителите, а балансът трудно може да бъде намерен.

 

 

 

 

 

Иван Иванов
Според мен има дисциплина. Аз лично уважавам учителите. Да, понякога прекаляваме, но много зависи и учителят как ще се държи с нас в класната стая.

 

 

 

 

 

 

Деньо Колев
Нямам никакво наблюдение. Нямам ученици, аз самият отдавна вече не ходя на училище и не мога да отговоря.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Човекът статуя
Устен отговор от статуя не можеше да се вземе, но мъдрецът е казал, че мълчанието е знак за съгласие. А с какво е съгласен и какво вижда човекът статуя, можем само да гадаем.

 

 

 

 

 

 

Петя Фикова
Няма дисциплина и смятам, че е много зле. Всичко е свързано с възпитанието. А като цяло системата в България е доста странна.

Коментари

Новини Варна