IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
11:41 | 12 юни 2015
Обновен: 00:58 | 4 май 2024

Варненски деца са призьори на математическо състезание

Надпреварата бе за ученици от първи до дванайсети клас

По материала работи: Златина Добрева
Варненски деца са призьори на математическо състезание

Две деца от Варна са призьори в националното математическо състезание, което се провежда по формата на „Европейско кенгуру“. Това стана ясно след обявяването на оценките на журито. Надпреварата бе за ученици от първи до дванайсети клас, като в нея се включиха общо 403 деца от цялата страна.

Победител в групата на второкласниците, които бяха 64 в състезанието, е Мартин Иванов от СОУ „Н. Геров“, който набра 39 т. и изпревари с точка Валентин Генов и Лазар Тодоров, двамата от София.

В групата на учениците от пети – шести клас трето място зае Венислав Иванов от МГ „Д-р П. Берон“.

Заслужава да се отбележи и доброто представяне на други варненски деца, останали извън призовите места, като класирането им също е признание за знанията им на фона на голямата конкуренция. При първолаците пети от 64 деца е класиран Йоан Денев от МФУ „Шарл Перо“. Неговият резултат от 35 т. е равен на децата, заели четвърто и шесто място.

В надпревата за втори клас 11-а е Карина Карачорова от ОУ „Ст. Караджа“. С толкова точки обаче са учениците от 5-о до 12-о място.

В състезанието за седми – осми клас Димитър Опърлаков от Математическата гимназия е с 13-и резултат, а в групата на девети – десети клас под номер 11 е съученикът му от Математическата Димитър Маркович, следван от Симона Кукова, също от МГ.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна