IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
10:58 | 13 юни 2015
Обновен: 08:15 | 25 април 2024

„Ден на бащата” във Военноморския музей

Входът е свободен

По материала работи: Златина Добрева
„Ден на бащата” във Военноморския музей

„Ден на бащата” се провежда днес във Военноморския музей (ВММ) във Варна. Вратите на музея бяха отворени в 10 часа. Разнообразните забавления ще продължат до 18 часа.

Посетителите могат да разгледат постоянната експозиция на музея, да вземат участие в атракциите и познавателните ателиета.

Интригуващият морски свят очаква малки и големи с уроци по корабоплаване, от които ще научат с какви уреди и познания навигаторът управлява кораба и следва курса в открито море. А в училището по моделиране ще разберат лесно ли се създава модел на кораб.

Разнообразните интерактивни изненади не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение на малчуганите. Те ще бъдат предизвикани да построят хвърчило и да помогнат на роботите да оживеят. А в детското еко ателие ще дадат израз на фантазиите си в рисунка върху плат.

„Денят на бащата“ - посветен на специалната връзка между детето и бащата е вече традиционен празник за Националния военноисторически музей в София. Тази година за първи път в инициативата се включва и ВММ.

Коментари

Новини Варна