IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
11:00 | 28 август 2023
Обновен: 12:30 | 18 май 2024

Деца рисуват фантастични и истински орхидеи с Орхидееното общество

Всеки малчуган с интерес и желание да твори може да участва в работилниците

По материала работи: Ставри Таргов
Деца рисуват фантастични и истински орхидеи с Орхидееното общество

Снимка Първо орхидеено общество

Деца от 4 до 14-годишна възраст създават орхидеи върху белия лист или пластилин в проект на Първо орхидеено общество. „Нарисувай ми орхидея“ е подкрепен от фонд  „Култура“ на Община Варна.

Поредицата  творчески работилници започнаха през август и ще продължат до ноември. В тях експерти от обществото разширят познанията на децата за прекрасния свят на орхидеите и развиват творческите им умения. Проектът ще завърши с празник-изложба през ноември.

Крум Сотиров, президент на Първо орхидеено общество и преподавател по изобразително изкуство, е основният двигател на работилниците. Той  разкрива пред децата невероятния свят на орхидеите със закачки и забавни истории.

Малчуганите имат възможност да разгледат отблизо както познати видове, така и екзотични екземпляри. Те имат свободата да нарисуват фантастични орхидеи, но някои от тях избират да пресъздадат истински вид, който ги е впечатлил.

„Благодарни сме на фонд „Култура“ на Община Варна, че направиха възможно осъществяването на този наш проект. Той отключва творческия потенциал на децата и разширява познанията им за тази част от зеления свят.

Още с първата работилница те показаха, че са любопитни за новости и готови да пресъздадат сложна тема като орхидеите“, казва Крум Сотиров. Домакин на двете занимания на открито е ЧСУ Демократично образование със своя прекрасен парк край морето.

В рисуването и майсторенето първи се включиха деца от училището, както и от училища „Кирил и Методий“, „Захари Стоянов“ и гимназия „Богоров“.

Всяко дете с интерес и желание да твори може да участва в работилниците. На 30 септември от 11 ч. занимания ще има в Зона NIRA Art.

На 14 октомври и 4 ноември от 11 ч. в Арт-салона на Радио Варна ще се говори за най-интересните диви орхидеи в България и що е това ботаническа рисунка. Хендмейд  майстори ще покажат техники за създаване на красиви предмети с хербаризирани цветя и различни материали.

Входът за всички прояви е свободен.

За контакти и записване: и-мейл на Първо орхидеено общество BGorchidso@gmail.com или чрез страницата във фейсбук https://www.facebook.com/learnaboutorchids

Коментари

Новини Варна