IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
13:00 | 30 август 2023
Обновен: 13:34 | 28 април 2024

Обновяват репетиционната зала в Младежкия дом във Варна

Финансирането е по национална програма

По материала работи: Ставри Таргов
Обновяват репетиционната зала в Младежкия дом във Варна

Репетиционната зала №13 в Младежкия дом във Варна ще бъде обновена, след като Общинският детски комплекс получава финансиране в размер на 20 000 лв. по Националната програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“ на МОН.

Проектът предвижда закупуване на плътни пердета за стените, с цел създаване на нормална акустична среда, озвучителна техника за подобряване на работата при реализиране на танцовите постановки, закупуване на музикални инструменти: пиано и акордеон за корепетиция и акомпанимент на танцовите и музикални школи.

В помещението за преобличане ще се поставят закачалки и малки шкафчета за дрехи за създаване на нормална и комфортна среда за подготовка за репетиции.

В залата ще работят по график пет организационно-педагогически форми, в които се обучават най-малко 50 деца и ученици, съобщават от ОДК – Варна.

Финансирането е по проект „Изграждане на съвременни условия за детско творчество, креативност и иновации чрез театър, танци и музика под надслов „Заедно творим изкуство“.

Коментари

Новини Варна