IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
13:40 | 14 септември 2023
Обновен: 17:37 | 2 май 2024

Изложението „Техно Старт“ събира IT компании на входа на Морската градина във Варна

Ще бъдат показани новите модели на електрически картинг и е-велосипеди

По материала работи: Ставри Таргов
Изложението „Техно Старт“ събира IT компании на входа на Морската градина във Варна

В първия ден на новата учебна година Община Варна и фондация "Смарт Варна" организират изложение „Техно Старт“ - част от платформата "Варна - град на знанието".

То ще се проведе на 15 септември от 10 ч. до 17 ч. на входа на Морската градина. По време на събитието ще бъдат представени различни IT компании, училища с активно изучаване на информационни технологии, школи.

Посетителите ще имат възможност да се запознаят на живо с различни продукти и услуги, свързани с иновации, роботи и 3D – технологии, да се включат в интерактивни игри и предизвикателства, организирани от различни работилници.

Ще бъдат показани новите модели на електрически картинг и е-велосипед, проектирани от варненски компании. Предоставена ще бъде и информация за безплатните курсове по роботика на щанда на Професионалната гимназия по компютърно моделиране „Акад. Благовест Сендов“. Събитието е организирано от Община Варна и фондация "Смарт Варна.

Коментари

Новини Варна