IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
16:30 | 20 ноември 2023
Обновен: 13:28 | 8 май 2024

МОН: Утре учениците се връщат в клас

Само в четири учебни заведения занятията ще се провеждат онлайн

По материала работи: Ставри Таргов
МОН: Утре учениците се връщат в клас

Всички ученици от училищата на територията на община Варна се връщат в класните стаи. Това потвърди за радио Варна началникът на Регионалното управление на образованието Ирена Радева.

Само в четири учебни заведения занятията ще се провеждат онлайн, докато бъдат отстранени щетите и пораженията от бурята. Това са училищата ОУ "Васил Друмев", Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, IОУ „Свети княз Борис I“ и ОУ "Константин Арабаджиев".

Ураганът е съборил керемиди от покрива на ОУ" Васил Друмев". Предстои те да бъдат подменени, ще бъдат поставени и нови капаци на билото, каза директорът Красимир Димитров.

В Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн застраховател ще оцени щетите. Ще бъде ремонтиран покривът над една от учебните работилници, съобщи директорката Людмила Начева.

Обучението ще бъде затруднено само в две помещения, останалите класни стаи могат да се използват, каза още тя. В I ОУ „Свети княз Борис I“ е повредена газовата инсталация, а в ОУ "Константин Арабаджиев" изкоренено дърво опасно е надвиснало над сградата.

Коментари

Новини Варна