IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
11:33 | 18 юни 2015
Обновен: 11:09 | 25 април 2024

12 от натровените в Рибарица варненчета се прибраха

В ловешката болница остават трима малчугани

По материала работи: Златина Добрева
Снимката е илюстративна

12 от третокласниците, които се натровиха на лагер в Рибарица, вече са се прибрали с родителите си във Варна. Сред тях има и такива, които не са били с неразположения, но майките и бащите им са преценили, че е по-добре да се приберат у дома.

Към момента в ловешката болница остават трима малчугани, като според наблюдаващия ги лекар състоянието им се подобрява. Снощи в здравното заведение са постъпили общо четири възпитаника на варненското СОУ "Гео Милев", нo тази сутрин родителите на един от тях са решили наследникът им да не остава в здравното заведение, след като може да пътува.

В сутрешните часове днес други две деца са получили неразположения, изразяващи се в разстройство и повръщане. Правят им се изследвания, като още не е ясно дали ще бъдат хоспитализирани, коментира пред varnautre.bg директорът на СОУ "Гео Милев" Йорданка Юнакова. Майката на едно от тях е в лагера.

Останалата част от децата са добре, увери Юнакова. По думите й третокласниците ще отпътуват обратно за Варна едва след като лекар увери, че могат да пътуват. Чакат се и пробите от храните, които са консумирали учениците в хотела.
Според лекар от Регионалната здравна инспекция в Ловеч, който е разговарял с родители, става въпрос за хранително отравяне. Мнението на лекарка от болницата пък е, че децата са повалени от летен вирус.

Коментари

Новини Варна