IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
13:56 | 18 юни 2015
Обновен: 11:05 | 25 април 2024

Позиция

от Районен обществен съвет Аспарухово и читалище “Просвета 1927”

По материала работи: Златина Добрева
Позиция

 

До представителите на националните и регионални медии в гр. Варна


                                       ПОЗИЦИЯ
                                            от

Районен обществен съвет Аспарухово и читалище “Просвета 1927”


Уважаеми журналисти,
Във връзка с отбелязването на една година от трагичните събития във варненския район Аспарухово и различните интерпретации, които се появиха в медиите по повод планираните събития, Ви уведомяваме, че решението за провеждането им е взето на разширено заседание на Районния обществен съвет.

 

Читалище “Просвета 1927” е организатор на събитията, които предварително бяха одобрени на въпросното заседание. Районния обществен съвет на Аспарухово е избран легитимно от гражданите на района и има консултативна функция. Ние смятаме, че именно гражданите на Района най-добре могат да преценят как да отбележат тази годишнина.

 

Предвидили сме от 17 ч. да започне литийно шествие, което ще тръгне от храма по ул. „Злетово“ и бул. „Народни будители“ до сп. „Калин“. Там ще бъде отслужена заупокойна молитва, след което литийното шествие ще продължи в посока центъра на квартала.

 

От 18 ч. пред читалище „Просвета“ ще бъде отслужен водосвет за здраве. Варненският и великопреславски митрополит Йоан ще освети рибен курбан. С арт-пленер и фотоизложба „Аспарухово една година след....“ ще покажем възстановяването на нашия Район.

 

На 20 юни - събота, ще благодарим на доброволците, които се отзоваха в трудния за нас момент. По подобен начин те бяха почетени и в Мизия. Надяваме се, че всички Вие ще уважите волята на гражданите на Аспаруово и ще отразите подобаващо предстоящите събития.

 

Коментари

Новини Варна