IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
10:58 | 20 юни 2015
Обновен: 19:08 | 17 май 2024

Подаряват книги в центъра на Варна

Инициативата е под надслов “Остави таблета, вземи си книга”

По материала работи: Златина Добрева
Подаряват книги в центъра на Варна

700 тома българска и чуждестранна литература ще бъдат раздадени безвъзмездно днес на жителите и гостите на Варна. Инициативата под надслов “Остави таблета, вземи си книга” е в подкрепа на четенето в съвременния свят на електронните технологии.

Стотиците томове литература са подредени по алеята от хотел “Черно море” до ФКЦ. Всеки, който си избере книга, ще я получи като подарък. Голям процент от произведенията са на местни автори, с цел популяризиране на съвременната варненска литература, поясняват организаторите от фондация “Жени за красива Варна”.

Според проучване през последната една година едва 14% от пълнолетното население на страната е прочело повече от 15 книги. В днешно време в живота на хората все повече навлизат технологиите.

Датата на инициативата - 20 юни, не е избрана случайно. Днес Българската православна църква чества деня на охридския чудотворец Наум, ученик на св. Братя Кирил и Методий, спътник, сътрудник и състрадалец на св. Климент Охридски, просветител български.

Коментари

Новини Варна