IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
13:00 | 28 февруари 2024
Обновен: 04:57 | 27 юли 2024

В VII СУ „Найден Геров“ – Варна, отбелязват 3 март с тържествена заря-проверка

Ще има и празнична илюминация

По материала работи: Ставри Таргов
В VII СУ „Найден Геров“ – Варна, отбелязват 3 март с тържествена заря-проверка

Всяка година на Трети март България трепва в един ден, запалва се искра, която поддържа огъня на националната ни гордост. Традиция, която се предава от поколение на поколение и възпитава всяко следващо, да цени онова, което друг е сторил, за да живеем днес мирно и да даваме най-доброто, на което сме способни.

Учителите и учениците от VII СУ „Найден Геров“ – Варна, провеждат тържествена заря-проверка в навечерието на Националния празник на Република България.

Тази проява се ражда спонтанно преди 15 години в стремежа да бъде придадена повече тържественост в отбелязването на светлата дата. В отбелязването се включва цялата училищна общност – училищен екип, ученици, родители, както и кварталната общественост.

Всяка година на вълнуващото събитие гостуват членове на Сдружение „Авитохол“, Национално сдружение „Традиция“ и клуб Миноносец „Дръзки“. Командир на зарята е висш офицер от Българската армия.

Учениците от начален и прогимназиален етап са включени в представителните отряди, а гимназистите гордо носят трибагреници и запалени факли.

Единственото по рода си в нашия град училищно събитие, което ще се проведе на  29 февруари 2024 година от 18:00 часа в двора на VII СУ „Найден Геров“, завършва с празнична илюминация.

Коментари

Новини Варна