IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
10:40 | 19 март 2024
Обновен: 14:45 | 26 април 2024

Варна става част от състезанието по правопис Spelling Bee и Spelling Bee Junior

В морския град то ще се проведе в НУ „ Васил Левски“, кв. „"Аспарухово"

По материала работи: Ставри Таргов
Варна става част от състезанието по правопис Spelling Bee и Spelling Bee Junior

На 23 март 2024 г. /събота/ от 11 ч. в Благоевград, София, Пловдив, Сливен, Варна, Враца, Шумен и Велико Търново ще се проведат регионалните кръгове на Четиринадесетото състезание по правопис на английски език Spelling Bee и Spelling Bee Junior. Във Варна състезанието ще се проведе в НУ „ Васил Левски“, кв. „Аспарухово, ул. „Места“ №27.

Над 8500 ученици от над 450 училища в цялата страна се включиха в училищните кръгове на състезанието. Най-добрите от тях ще се представят на регионалните състезания и ще се борят за правото да бъдат сред националните финалисти, които ще се срещнат на 20 и 21 април в София.

Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи.

Непредсказуемото изписване на думите в английския допълнително повишава сложността на съревнованието. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима. Училищните Spelling Bee състезания често се превръщат в истински празник за цялата общност.

Tази година участниците в състезанията имат възможност да се включат в съпътстваща кампания. Надсловът ѝ е BEE Green, с което организаторите насърчават учениците да участват в различни инициативи, свързани с опазването на околната среда.

За нас е важно да възпитаме младите хора в отговорност, грижа и любов към Земята. Всеки месец (от м. ноември до м. март) изпращаме по едно предизвикателство.

Задачите да свързани с водене на природосъобразен начин на живот, ограничаване на вредните за околната среда продукти и пестене на природни ресурси. Споделяме с участниците интересни идеи и забавни дейности, които ги ангажират да бъдат „по-зелени“ в ежедневието. Заедно можем да помогнем на нашата планета и да я направим по-добро място за живеене.
 
Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката. Interlogistica доставят безвъзмездно наградите за всички участници в състезанието.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook: https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

Коментари

Новини Варна