IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:13 | 11 април 2024
Обновен: 07:30 | 30 април 2024

Гугъл се обърка във Варна

Подвежда гостите на града с бул. „Васил Левски“ и ул. „Ян Палах“

По материала работи: Петър Захариев
Гугъл се обърка във Варна

Снимка: Google Maps

Платформата Google Maps се обърка във Варна, сигнализираха читатели. При задаване на локация често обърква новия булевард „Васил Левски“ в града с улица „Ян Палах“.

Това води до грешки при локализиране на точния адрес на местонахождение и подвежда хората, особено шофьори, които искат да достигнат до конкретно място. Най-вероятно грешката е станала след разширяването на булеварда. Въпреки, че мнозина потребители са подавали доклади до Гугъл, досега не е направена корекция. 

Варненци коментираха, че за тях не е чак такъв голям проблем и трудно могат да се объркат, но гостите на града със сигурност могат да бъдат подведени. Морската столица е посещавана, както от българи от вътрешността на страната, така и от много чужденци, които ползват основно навигацията на Гугъл, за да се ориентират в града. 

Въпреки, че булевардът бе пуснат официално от април 2019 г. досега от Гугъл не са успели да изчистят грешката и тя продължава да бърка хората ползващи услугата им.

Коментари

анонимен ( преди 2 седмици )
За пореден път се убеждавам, че на българина, особено на варненеца, който си мрази града, трябва да му забранят фейсбук. Някакъв *** писал глупости и това излиза по медиите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна