IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
11:21 | 4 юли 2015
Обновен: 12:48 | 29 април 2024

Покачва се недоволството на служителите на МВР

Напрежението в отношенията с вицепремиера Румяна Бъчварова също нараства

По материала работи: Борис Проданов
Покачва се недоволството на служителите на МВР

Синдикалната федерация на служителите в МВР даде сигнал за ново изостряне на отношенията с ръководството на ведомството.


Преди седмица беше отменен протеста навръх професионалния празник на МВР (5 юли, утре). Синдикалистите бяха удовлетворени от започнали разговори и поети ангажименти от министър Румяна Бъчварова и екипа й по издигнатите искания. Те оттеглиха и лозунгите за оставки в МВР.


Днес обаче от организацията изпратиха съобщение до медиите, в което ги викат на пресконференция утре, на която ще се обсъди нов конфликт.


"В противоречие на всички норми за водене на преговори със социалните партньори, министър Бъчварова продължи да комуникира със синдикалистите през медиите. С това си действие министърът на вътрешните работи не само не оправда гласуваното й доверие, но за пореден път показа липса на професионализъм и желание за решаване на проблемите в МВР, което може да коства човешки животи – както тези на служителите така и на гражданите на България", пише синдикатът.


"По време на брифинга ще бъдат предоставени конкретни документи за извършваните в МВР структурни промени и рискът, който създават за гражданите на България. Ще се представи детайлна информация за проблемите, по които министър Бъчварова подведе народните представители от 43-тото Народно събрание при провеждане на парламентарния контрол на 3 юли т. г. Представителите на УС на СФСМВР ще оповестят начина, по който продължава да се провежда социалният диалог в МВР, както и своето решение за последващи активни протестни действия", се казва още в соъбщението.

Коментари

Новини Варна