IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
08:58 | 9 юли 2015
Обновен: 20:17 | 15 май 2024

Във Варна вече има зоополиция

Осем разследващи полицаи ще се занимават със случаите на насилие над животни

По материала работи: Златина Добрева
Във Варна вече има зоополиция

Във Варна вече има действаща зоополиция по инициатива на групата „Контрол и грижа за бездомните животни“. Активистите събраха повече от 35 000 подписа в подкрепа на своето предложение, които внесоха в ОД на МВР.

Осем разследващи полицаи, по двама от всяко районно управление във Варна, ще се занимават със случаите на насилие над животни. Те ще вземат отношение и по казусите с хора, пострадали от нападение на четириноги. Полицаите, които сами са изявили желание да се включат в зоополицията, ще преминат специално обучение. Те ще преминат и курс по хуманно отношение към животните. Обмисля се вариант за съвместно обучение на полицаи и граждани за адекватна реакция при среща с агресивни животни.

Предлага се също така да бъдат отнемани от собствениците им домашни любимци, които са обект на жестоко отношение. Те ще бъдат настанявани в подходящи приюти и центрове. Към момента сигналите за насилие и инциденти с животни се подават на спешен телефон 112.

Коментари

Новини Варна