IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
15:42 | 21 юли 2015
Обновен: 23:05 | 9 април 2024

Зареждаме си телефоните безплатно от чадъра на градския плаж

Услугата е уникална за Варна

По материала работи: Златина Добрева
Снимка Facebook

Нова уникална услуга предлага Централният плаж на Варна. Седем от чадърите там са оборудвани със соларни зарядни станции за електронни устройства. Достъпът до тях е изцяло безплатен. Всеки от 7-те чадъра е оборудван с накрайник с два USB изхода за зарядни устройства.

Новата придобивка е реализирана в рамките на проекта „Морски слънчогледи“ на неформалната група „Кашалот“. Проектът се реализира с финансовата помощ на община Варна по програма „Младежки проекти 2015“.

В рамките на проекта 7 доброволци от неформална група „Кашалот“ и „Грийнпийс“ – България, преминаха през няколко обучения за провеждане на кампания и работа със системи за възобновяема енергия. През следващите летни месеци доброволците, заедно с „Грийнпийс“ - България, ще проведат информационна кампания за популяризиране на зарядните станции, като фокусът ще бъде върху ползите от използването на възобновяема енергия и нейната достъпност във всекидневието.

Коментари

Новини Варна