IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
11:04 | 7 септември 2015
Обновен: 14:51 | 27 април 2024

“По пътя към успеха” запознава младежите във Варна със социалното предприемачество

Набират се желаещи за участие младежи в интерактивна тестова игра

По материала работи: Ставри Таргов
“По пътя към успеха” запознава младежите във Варна със социалното предприемачество

Интерактивната игра “По пътя към успеха” ще се проведе утре от 16 ч. пред сцена “Раковина” в Морската градина. Събитието е с образователна насоченост и цели по интересен и забавен начин да запознае младежите във Варна със смисъла на социалното предприемачество.
Всеки от участниците ще премине през няколко изпитания, за да разбере дали уменията и заложбите му са сходни с тези на предприемачите-милиардери.
Младежите, които имат конкретни бизнес идеи за развитие в социалната сфера, ще могат да ги споделят в специални кутии на място, като за най-добрите от тях ще бъде осигурен ментор. Той ще помогне на ентусиастите за реализация на проектите им.
Интерактивната игра “По пътя към успеха” е част от инициативата “Социално предприемачество”. Тя се провежда с подкрепата на община Варна - дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“.
Организатор на събитието е Сдружение „Няма невъзможни неща“. Цел на инициативата е да постави социалното предприемачество като основен акцент в програмата на „Варна – Европейска Младежка Столица 2017“.
По време на събитието ще има и специално обособен кът, в който ще се представя нагледно дейността на няколко социални предприятия. Всички желаещи да се включат могат да заповядат утре, 8 септември от
16 ч. пред сцена “Раковина”.

Черно море

Коментари

Новини Варна