IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
15:49 | 19 септември 2015
Обновен: 22:42 | 28 април 2024

400 000 лв. събрало МРРБ от глоби за нарушения по плажовете

По нов начин ще става концесионирането догодина, казва министър Лиляна Павлова

По материала работи: Юлиян Атанасов
400 000 лв. събрало МРРБ от глоби за нарушения по плажовете

Над 400 000 лева е събрало Министерството на регионалното развитие и благоустройството от глоби, наложени за извършени нарушения по плажовете през сезона. Това обяви във Варна регионалният министър Лиляна Павлова. Извършени са над 220 проверки по абсолютно всички плажове, концесионерите са уведомени за нарушенията. „Някои от тях вече са се съобразили с препоръките и са коригирали нещата. На Министерски съвет обаче ще предложа да бъдат развалени три от концесиите за системни груби нарушения“, каза Павлова. Тя уточни, че става дума за Южното Черноморие.
През следващия сезон ще се увеличи броят на стопанисваните и охраняемите плажове. „Нов елемент за догодина е предимство да имат тези концесионери, които предлагат нулеви или минимални такси за чадър и шезлонг. Те ще компенсират тези по-ниски цени чрез търговските обекти и заведенията на плажа.“, каза още министър Павлова.
Юлиян Атанасов
 

Коментари

Новини Варна