IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
14:55 | 30 септември 2015
Обновен: 00:06 | 3 май 2024

Търсят над 230 души за работа в Австрия и Германия

Ще се наемат кадри за зимния туристически сезон

По материала работи: Ставри Таргов
Търсят над 230 души за работа в Австрия и Германия

Над 130 са обявените свободни работни места в хотели и ресторанти в Австрия: за сервитьори, бармани, сомелиери, рецепционисти, готвачи и камериерки с различен опит и квалификация. За работа в Германия се търсят над 100 наши квалифицирани  готвачи, сервитьори, рецепционисти, както и работници за вериги за бързо хранене. Това съобщиха от Регионалната служба по заетостта.
Предлаганите места са по линия на „Европейски дни на труда”, организирани от Агенцията по заетостта като член на мрежата „Европейски служби за заетост (EURES)”. Събитието се провежда ежегодно в края на летния туристически сезон и акцентира върху заетост в областта на хотелиерството и ресторантьорството през предстоящия зимен сезон.
На „Европейските дни на труда” тази година търсещите работа имат възможността лично да се срещнат с представители от Австрия и Германия, които предлагат атрактивни оферти за работа в туристическия сектор.
От всички кандидати се изисква да владеят немски език. Те трябва да подготвят пакет от документи на немски език, включващ автобиография, мотивационно писмо, препоръки от предишни работодатели, диплом за завършено образование и сертификати за придобита квалификация. Документите се изпращат по електронна поща, посочена в офертите. Всички кандидати, отговарящи на условията, ще бъдат поканени на събеседване в избрания от тях град в България. Интервюто протича на немски език.
На 29 септември в град Варна се проведе първата среща за работа в туристическия сектор в Германия.  „Европейски дни на труда” ще има също на 1 октомври в Пловдив, на 2 октомври в София - за туристическия сектор на Германия, на 6 и 7 октомври  в Бургас - за Австрия, съобщиха още от РСЗ – Варна.

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна