IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
15:51 | 30 септември 2015
Обновен: 02:42 | 15 май 2024

Утре НОИ – Варна, организира „Ден на отворените врати“

От 11 до 13 ч. експерти ще дават безплатни консултации за пенсионерите

По материала работи: Ставри Таргов
Утре НОИ – Варна, организира „Ден на отворените врати“

По случай Международния ден на възрастните хора 1 октомври, утре териториалното поделение на НОИ във Варна организира „Ден на отворените врати“, съобщи директорът Ирина Папазова. Експертни екипи ще предоставят консултации по пенсионни въпроси от 11 до 13 часа в сградата на ул. „Хан Аспарух“4  на II и III етаж.
Служителите на института ще отговарят на запитвания за придобиването право на пенсия, актуалните изисквания за пенсиониране в различните категории труд и възможностите за закупуване на недостигащ осигурителен стаж. Те ще предоставят информация за преноса на осигурителни права на базата на съществуващите европейски регламенти и действащите договори за социална сигурност, в които България е страна. Въпроси ще могат да се отправят и по отношение на последните промени в пенсионноосигурителното законодателство.
С „Ден на отворени врати“ ще бъде отбелязан празникът във всички териториалните поделения на НОИ в цялата страна. Там също ще се организират експертни консултации, на които специалисти от института ще отговарят на пенсионни въпроси.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна