IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
14:10 | 5 октомври 2015
Обновен: 00:05 | 3 май 2024

Пострадалите от взривеното бургаско рено остават в тежко състояние

Мъжът и момичето са поставяни на два пъти на апаратно дишане, за да бъде спасен животът им

По материала работи: Ставри Таргов
Пострадалите от взривеното бургаско рено остават в тежко състояние

16-годишната девойка и 57-годишния мъж, който обгоряха при взрив на автомобил рено в Бургас, са в тежко, но стабилно състояние. Това научи в. „Черно море“ от доц. д-р Йоланда Заякова, началник на отделението по термична травма и пластична хирургия във Военноморската болница във Варна. Двамата пострадали бяха докарани тук, веднага след тежкия инцидент в бургаския квартал „Комлука“ в събота вечер.  
Девойката е с близо 60% дълбоки изгаряния, предимно на лицето и ръцете. Пораженията при мъжа са 30%, проблемът е, че и двамата са вдишали от пушечните газове, обясни доц. Заякова. По тази причина се е наложило на два пъти пациентите да бъдат поставяни на апаратно дишане. Състоянието на пострадалите изисква и постоянно кръвопреливане, затова всеки, който може да дари кръв е добре дошъл в Центъра по трансфузионна хематология, каза началникът на Военноморската болница доц. д-р Ивайло Въжаров.
Реното, което избухна в пламъци в бургаския кв.Комлука, се е взривило в момента, в който шофьорът е подавал огънче на момичето.
Заради неизправност на газовата уредба на автомобила е имало изтичане на газ и при щракането на запалката колата пламнала, съобщиха от пресцентъра на полицията.
Според информацията на МВР момичето не е било в колата, а след като шофьорът изскочил от горящия автомобила той най-вероятно е продължил на собствен ход и се е ударил в тролейбусен стълб. Именно там е била колата, когато на мястото са пристигнали огнеборци.

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна