IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
14:37 | 5 декември 2015
Обновен: 01:02 | 1 май 2024

Хуманитарната гимназия е домакин на международна работна среща

Партньори са училища от Полша, Турция, Италия, Литва и Гърция

По материала работи: Юлиян Атанасов
Хуманитарната гимназия е домакин на международна работна среща

Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ - Варна ще бъде домакин на поредната работна среща на страните участнички в проект “В бъдещето с науката, технологиите, езиците и ключовите компетенции”, ЕРАЗЪМ +, КД2.

 

Партньори са училища от Полша, Турция, Италия, Литва и Гърция. Срещата ще се проведе от 5 до 12 декември През този период гимназията ще посрещне 25 ученици и 10 учители от страните - партньори.Гостите ще бъдат настанени в семействата на ученици от гимназията, за да се докоснат до българските традици и бит.

 

В програмата на визитата са включени запознаване с организацията на учебния процес в гимназията, участия в часове по български език и литература, география и народни танци, представяне на ученически изследвания за демографското развитие на страните – участнички, сравнителни анализи, провеждане на семинар на тема „Слушане с разбиране“ и разбира се посещения на природни и исторически забележителности не само във Варна но и в региона – Балчик, Плиска, Мадара.

 

Проектът обхваща много учебни дисциплини - география, математика, информационни технологии и чужди езици; тренира ключовите компетенции на учениците, изучаване на стратегии и справяне със стрес. До този момент са осъщесвени три работни срещи в Литва, Гърция и Турция. Една от инициативите е и концерт, който ще се проведе на 7 декември 2015 г. от 18 ч. в Концертната зала на гимназията. В него ще участват представителните състави на НГХНИ от профили „Музика“ и „Хореография“.

Коментари

Новини Варна