IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
14:41 | 5 декември 2015
Обновен: 01:02 | 1 май 2024

Варненци излязоха на протест срещу високите цени и ниските заплати

Протестът преминава от Катедралата към бул. "Република", бул. "Сливница", ул. "Г. Бенковски"

По материала работи: Юлиян Атанасов
Варненци излязоха на протест срещу високите цени и ниските заплати

Пореден съботен протест, организиран чрез социалните мрежи се провежда във Варна. След като жители на морската столица изразиха недоволството си от повишаването на цените на винетките, днес е организиран митинг-шествие срещу повишаването на цените на услуги и данъци на фона на ниските заплати.  Под мотото "Не на високите цени в държавата! За по-високи заплати!" организаторите на протеста приканниха варненци да излязат в 14 часа пред Катедралата.

 

"Не трябва да се протестира само за винетките. Вдигат се куп други неща в държавата, включително и ток, данъци, акцизи, здравноосигурителните права и много други! Минималната работна заплата я вдигат на 420 лв., което е с 30 лв. повече от настоящата... Трябва не да е 420 лв., а 420€. Нали сме Европейска държава?", гласи краткото описание под създаденото във Фейсбук събитие.

 

По информация на организаторите маршрутът на протеста ще премине от Катедралата към бул. "Република", бул. "Сливница", ул. "Г. Бенковски" и ще приключи отново на мястото на сборния пункт.

Коментари

Новини Варна