IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
08:09 | 12 декември 2015
Обновен: 14:09 | 25 април 2024

Прием на документи за лични асистенти в район „Младост“

15 лица ще бъдат обгрижвани в домашна среда и още 200 души - в създадения за целта Център за предоставяне на комплексни услуги

По материала работи: Борис Проданов
Прием на документи за лични асистенти в район „Младост“

От 14-ти декември до 14-ти януари следващата година всеки работен ден от 9.00 часа до 17.00 часа в сградата на район „Младост“ с адрес: ж.к.“Трошево“ бл. 47 стая 1, ще се приемат документи за лични асистенти и ползватели на услугата. В срок до 8-ми януари 2016 г. ще се приемат документи за позициите социален работник, медицинска сестра, психолог и рехабилитатор. Дейностите са по проект „Комплексни услуги за достоен и независим живот” на районната администрация и Министерство на труда и социалната политика, финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

 

За ползватели на социалната услуга „личен асистент“ могат да кандидатстват лица с увреждания и лица над 65 г. в невъзможност за самообслужване. 15 лица ще бъдат обгрижвани в домашна среда и още 200 души - в създадения за целта Център за предоставяне на комплексни услуги, разположен в сградата на районната администрация. През март следващата година, след приключване на проект „Нови Алтернативи“, ще се включат още 32 потребители в домашна среда и така общата бройка на обгрижваните лица ще стане 247. Срокът за изпълнение на договора е 20 месеца.

 

Пълна информация за конкретните цели и дейности на проектното предложения, както и за формуляри и срокове за кандидатстване, могат да се намерят на сайта на район „Младост“ на адрес: www.varna-mladost.com – подменю „Личен асистент“ или на място в районната администрация, както и на телефони: 052 820 879; 052 820 867.

 

Коментари

Новини Варна