IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
12:55 | 16 декември 2015
Обновен: 20:09 | 15 май 2024

Приемат документи за лични асистенти в "Аспарухово“

Информация на сайта на района: www.asparuhovo.bg и на място в администрацията

По материала работи: Борис Проданов
Приемат документи за лични асистенти в "Аспарухово“

В срок до 8 януари 2016 г. всеки работен ден в сградата на район "Аспарухово", на ул. "Народни будители" № 2, етаж първи, гише № 2 се приемат молби за лични асистенти и ползватели на услугата. В срок до 18 декември се подават заявления за длъжностите социален работник, медицинска сестра, психолог и рехабилитатор. Дейностите са по проект „Комплексни услуги за достоен и независим живот” на районната администрация и Министерство на труда и социалната политика, финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.


За ползватели на социалната услуга „Личен асистент”, могат да кандидатстват лица с увреждания и лица над 65 г. в невъзможност за самообслужване. 15 лица ще бъдат обгрижвани в домашна среда и още 200 души - в създадения за целта Център за предоставяне на комплексни услуги. От март 2016 г. към проекта ще се влеят още 32 души от проект „Нови алтернативи“.


Срокът за изпълнение на договора е 20 месеца.


Пълна информация за конкретните цели и дейности на проектното предложение, както и за формуляри и срокове за кандидатстване можете да се намерят на сайта на район „Аспарухово”: www.asparuhovo.bg, подменю „Личен асистент” и на място в районната администрация.

Коментари

Новини Варна