IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
14:12 | 6 януари 2016
Обновен: 00:43 | 1 май 2024

Заради поледицата гипсират по 6 - 7 души на всеки час във Варна

40 души пострадаха тежко за няколко часа

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка Пламен Гутинов.

Заради поледицата 40 варненци потърсиха помощта на Спешния център на МБАЛ „Света Анна“ във Варна днес от ранните часове на деня до обяд. Това означава, че травматолозите са гипсирали средно по 6 – 7 души на час. Сутринта заваля дъжд, който бързо доизчисти основните пътни артерии на Варна, но превърна малките улички и околоблоковите пространства в неравни ледени пързалки, еднакво трудни за преодоляване и от пешеходци, и от автомобили. От топенете на снега и положителните температури текнаха и ледени реки.
30 от пострадалите са с фрактури, а 10 са настанени за операции в болницата. Ортопедите и травматолозите работят на пълни обороти, почти без почивка, съобщиха от лечебното заведение.
Повечето от пациентите са пострадали при падане  по хлъзгави стълби и улици. Най-честите наранявания са на лакътните и тазобедрените стави, които се получават при опита да се избегне травма на главата.  

Ставри Стефанов

 

 

Коментари

Новини Варна