IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
10:14 | 26 януари 2016
Обновен: 00:30 | 1 май 2024

Правят кулинарно шоу за деца и младежи в риск

То ще е в рамките на петата традиционна благотворителна вечеря на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“

По материала работи: Ставри Таргов
Елена Косева, управител на фондацията.. Снимка Пламен Гутинов

Авторска кухня с шоу кукинг на живо, 5-степенно меню, избрана селекция вина и десерт, приготвен с помощта на деца, лишени от родителска грижа. Така ще премине петата традиционна благотворителна вечеря на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ – събитие, което ще се проведе на 28 януари от 19.30 ч. в Rappongi и е в  подкрепа на повече от 280 деца лишени от родителска грижа, в неравностойно положение и със специални образователни потребности.
Инициативата тази година обещава да е и традиционна, и различна едновременно. Традиционното е, че тя ще продължи серията от целогодишните благотворителни акции на Фондацията в името на каузата добрите неща за децата в риск да продължат да се случват. Различното е всичко останало – шоуто, участниците, менюто, мястото.
В търсене на идеалното съчетание между традиционния вкус и модерните тенденции в кулинарното предизвикателство ще се включат Пламен Стамов – Rappongi, Велин Великов – Ракета ракия бар - София, Валентин Василев – HVD хотели, Иван Кирин - Black Sea Rama Golf, Емил Стойчов – The Bay Fish&BBQ.
Винената листа е селектирана от сомелиера Марин Атанасов – един от специалните гости на вечерята.
Черешката на тортата – десертът, ще бъде приготвен специално за събитието от г-жа Хадас Шабат – пекарна Ishy - София, с помощта на деца и младежи от ЦНСТ към ДДЛРГ „Другарче“ и ЦНСТ „Изгрев“ – Варна, и с подкрепата на традиционния партньор на Фондацията Куадрант Бевъриджис АД.
Това ще бъде истински празник на сетивата, представен в 5-степенно меню от авторски специалитети, приготвени по здравословен начин от най-качествените и здравословни продукти на малки ферми и домашни стопанства. Блюдата са вдъхновени от традициите на различни култури, гарнирани с модерен привкус, подправени с изкусителни аромати и завършени с отлична селекция вина.
Набраните средствата от благотворителната вечеря ще бъдат за деца и младежи, лишени от родителска грижа от домовете „Княгиня Надежда“, „Другарче“ и ЦНСТ към дома, ЦНСТ „Изгрев“, Дом за медико-социални грижи за деца – Варна, и помощното училище с интернат „Св. Св. Кирил и Методи“, с. Кривня.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна