IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
17:03 | 27 януари 2016
Обновен: 10:28 | 17 май 2024

Общинският съвет освободи управителя на АГ – болницата във Варна

Предстои конкурс за ръководител на лечебното заведение. Спортният диспансер също има нов шеф

По материала работи: Борис Проданов
Общинският съвет освободи управителя на АГ – болницата във Варна

Управителят на варненската АГ – болница ("СБАГАЛ проф. д-р. Д. Стаматов - Варна" ЕООД), д-р Радослав Минков предсрочно беше освободен от длъжност на 5-ата сесия на местния парламент. Проверка е открила множество нарушения в лечебното заведение (особено в Закона за обществените поръчки), а нейният ръководител не се е явил да даде обяснения пред постоянната комисия „Здравеопазване“. Затова на негово място ОбС – Варна, предложи за и.д. управител доц. д-р Емил Ковачев, а конкурсът за нов шеф да бъде проведен до 90 дни.

 

Той ще се проведе в 3 етапа и името на новия ръководител на АГ – болницата ще се знае вероятно най-късно до края на март. Документите и информацията се получават в канцеларията на Общинския съвет. Членовете на комисията, която ще проведе конкурса бяха определени от ОбС – Варна: Тодор Балабанов, д-р Янко Станев, доц. Антоанета Цветкова (председател) и Юлияна Боева (секретар).

 

Медицинският център за рехабилитация и спортна медицина (познат като Спортен диспансер или МЦРСМ I Варна) вече няма за управител д-р Лазар Пашков. След изтичане на мандата му той беше освободен. Д-р Христо Кьосев става и.д. ръководител на здравното заведение, а конкурсът за нов шеф ще се проведе в рамките на 90 дни. Съставът на комисията по избора е същият като за определянето на шефа на АГ - болницата.

Коментари

Новини Варна