IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
13:42 | 28 януари 2016
Обновен: 03:32 | 3 май 2024

С приходите от борбата с контрабандата ще ремонтират и Аспарухов мост

За рехабилитация на пътя към Златни пясъци е необходима подмяна на подземната инфраструктура

По материала работи: Борис Проданов
С приходите от борбата с контрабандата ще ремонтират и Аспарухов мост

Аспаруховият мост във Варна ще се ремонтира с парите, които държавата успява да събере чрез приходните агенции, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова. Така “de facto” проблемът за рехабилитацията на съоръжението може да бъде решен и с увеличаването на постъпленията в бюджета, благодарение и на борбата с контрабандата.

 

Средствата могат за бъдат осигурени само от правителството и евентуално да бъдат насрочени към проекти по инфраструктурата, които са приоритетни. А Аспарухов мост е именно такъв. За І етап от ремонта му се търсят около 3 млн. лв. и той ще обхване най-амортизираната му част, включваща първия мост и подхода, който е най-стар. След това действията по проекта ще продължат поетапно според възможностите на бюджета.

 

МРРБ очаква да събере тази година около 250 млн. лв. от продажбата на винетки. Това е финансирането, което позволява на министерството зимно поддържане и ремонт на около 20 000 км пътища.

 

Пътят от Варня към Златни пясъци също е сред тях. Но за да стартира рехабилитацията му първо се налага подмяна на подземната инфраструктура, добави министър Павлова.

 

Коментари

Новини Варна