IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
15:18 | 17 март 2016
Обновен: 22:53 | 15 април 2024

Избраха двама нови външни оценители - експерти за фонд „Култура“

Росица Тодорова ще бъде експерт „Литература“, а Страцимир Павлов – експерт „Музика“

По материала работи: Юлиян Атанасов
Избраха двама нови външни оценители - експерти за фонд „Култура“

Двама нови външни оценители експерти за фонд „Култура“ избра Постоянната Комисия "Култура и духовно развитие" към Община Варна. Предвид факта, че работата на досегашните оценители  е успешна, четирима от експертите бяха одобрени повторно, обясни шефът на дирекция „Култура и духовно развитие" Антония Йовчева. Двама от тях имат неотложни ангажименти и няма да могат да участват в работата на фонда.

 

В състава на външните оценители остават:

Симеон Лютаков - външен експерт „Сценични изкуства"

Кремена Цанкова - направление „Визуални изкуства"

арх. Владимир Попов - експерт „Културно-историческо наследство“

Димитър Дермански – експерт „Филмово изкуство“ – документално и късометражно кино

Новите експерти в състава на фонда са:

Росица Тодорова – експерт „Литература“

Страцимир Павлов – експерт „Музика“

 

Според правилника за работа на фонд „Култура", той се ръководи от Експертен съвет. Състои се от 11 членове - 5 постоянни и 6 временни. Постоянни членове са председателят на комисията „Култура и духовно развитие" и други двама представители на комисията, шефът на ресорната общинска дирекция и председателят на Обществения съвет по култура.

 

Временните членове са независими външни експерти в сферата на културата в зависимост от избраните програмни направления, като имат мандат от една година. Освен че ръководи фонд „Култура", Експертният съвет осъществява цялостен контрол за целевото разходване на средствата по фонда, утвърждава Система за мониторинг и оценка на качеството за оценяване на фестивалите, конкурсите и проектите по предложение на Комисията за мониторинг и оценка и др.

Ели Маринова

Коментари

Новини Варна