IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
12:10 | 21 март 2016
Обновен: 22:04 | 2 май 2024

В Медицинския във Варна започват Дни на отворените врати за кандидат-студенти

На 24 март стартира записването за предварителните изпити по биология и химия

По материала работи: Ставри Таргов
В Медицинския във Варна започват Дни на отворените врати за кандидат-студенти

За трета поредна година Медицински университет(МУ) – Варна, отваря врати за бъдещите кандидат-студенти, техните родители и гражданите на морската столица. На 25 и 26 март четирите факултета към университета –  по медицина, дентална медицина, фармация и обществено здравеопазване, както и Медицинският колеж ще осигурят достъп на желаещите да разгледат учебните бази на висшето училище.
Представители на университета ще отговорят на запитванията на бъдещите студенти, ще им помогнат с подаването на документи за участие в предварителните изпити и ще ги консултират при избора им на специалност.
Посетителите ще имат възможност да проведат микроскопски наблюдения и лабораторни експерименти, да наблюдават електронно обучение във виртуална класна стая, да разгледат една от най-богатите в страната музейна сбирка по анатомия и да присъстват на 3D демонстрации на живо на анатомия на човека, да надникнат във високотехнологичната лаборатория „3D технологии в денталната медицина", както и да разгледат спортната база и да се научат как се приготвят лекарства и какви са лечебните свойства на растенията.
На 24 март стартира записването за предварителните изпити по биология и химия за специалностите "медицина", "дентална медицина" и "фармация" в МУ – Варна.

Ставри Стефанов

 

 

Коментари

Новини Варна