IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
16:34 | 27 октомври 2016
Обновен: 19:54 | 15 май 2024

Откриха център за безплатна правна помощ за социално уязвими във Варна

Консултациите ще бъдат по граждански, наказателни и административни дела, като ще се осигурява и защита от адвокат

По материала работи: Пламен Янков
Социално уязвими граждани вече могат да получават правни услуги в новооткрития Център за консултиране към Адвокатския съвет във Варна. Той се намира на ул. "Пирот" №28 в центъра на града. СНИМКА Пламен Гутинов

Център за консултиране към Адвокатския съвет във Варна за безплатна правна помощ на физически лица от уязвими социални групи бе открит вчера. От него могат да се възползват социално слаби, хора с увреждания, приемни семейства, хора, настанени в специализирани институции за предоставяне на социални услуги.

 

По този начин ще се облекчи достъпът до правосъдие на хора живеещи в отдалечени населени места, такива, които живеят в социална изолация, самотни хора, граждани без адрес и инвалиди-пенсионери.

 

Ще има възможност регионалният център да предоставя консултации на място за хора от различни съдебни райони от областта.

 

Правните консултации ще бъдат по граждански, наказателни и административни дела, като ще се осигурява и защита от адвокат. Центърът се намира на ул. "Пирот" № 28 във Варна.

 

Пламен Янков

Коментари

Новини Варна