IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
13:13 | 5 декември 2016
Обновен: 20:02 | 30 април 2024

Младежи организират концерт в помощ на „пеперудените деца“

Той ще се проведе в зала 1 на Фестивален и конгресен център на 8 декември от 19 часа

По материала работи: Пламен Янков
Младежи организират концерт в помощ на „пеперудените деца“

В България има около 100 души, най-вече деца, които страдат от булозна епидермолиза (ЕБ). Това е едно от най-редките и най-болезнени генетични заболявания, познати на модерната медицина. Нелечимата болест протича с образуване на цепнатини по кожата и лигавицата на тялото още от раждането до края на живота на болните. Дори най-малкото протъркване на кожата води до образуване на мехури по телата на децата, а впоследствие - до болезнени отворени рани. Тъй като кожата им е уязвима като крилце на пеперуда, често наричат децата с ЕБ „пеперудени деца“. В страната няма оздравителни центрове за тях. Те се лекуват в домашни условия, като се борят с кошмарното заболяване с непрестанно сменяне на мехлеми, превръзки и лекарства. 


За „пеперудените деца“ ще бъде тазгодишният благотворителен концерт „Разпери криле“. Средствата, събрани от билети и дарения, ще бъдат предоставени на семействата на страдащите от генетичното заболяване, за да им помогнат за облекчаване състоянието на децата.


Със сърце и талант в благотворителния концерт ще участват детската формация на ансамбъл по народни танци „Моряците“, група „Шепот“, Lady Hip Hop Зени Найденова, The Center, Студио „Театър“ и много други изгряващи млади певци от гимназиите на Варна. 


Цената на билета за благотворителния Коледен концерт „Разпери криле“ е 6 лева. Той ще се проведе в зала 1 на Фестивален и конгресен център на 8 декември от 19 часа.


Билети може да закупите всеки ден във Фестивален и конгресен център.

Коментари

Новини Варна