IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
11:42 | 7 декември 2016
Обновен: 19:59 | 30 април 2024

Вдигат заплатите на социалните работници във Варна

С новото общинско КТД от 1 януари възнагражденията се увеличават с 10%

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка Пламен Гутинов.

 

Фонд „Работна заплата“  на 377 социални работници  във Варна се увеличава с 10%. Това е предвидено в колективния трудов договор(КТД) за социалните дейности, съобщи Любомира Комитска, шеф на дирекция „Социални дейности“. Успяхме да запазим благоприятните условия по отношение на отпуските, ще се отделят пари и за супервизия и надграждане на квалификацията на социалните работници.

 

Общинският КТД за 2107 г. бе подписан на церемония от кмета Иван Портних, председателя на СРС на КТ“Подкрепа“ – Варна, Васил Василев и председателя на СБУ – Варна, Веселин Рашев.

 

Това е стъпка, която показва нашето традиционно добро  сътрудничество със синдикатите и усилията, които полага общината за социалните дейности. Надявам се това да увеличи мотивацията на служителите, да подобри качеството на предлаганите услуги и те да се ползват от повече потребители, каза кметът Портних.

 

Едно от големите достойнства на КТД е, че отсега-нататък няма да има работещи на минимална заплата в системата, каза Васил Василев. Те имат право също на 1,5% клас за прослужено време и на едно минимално възнаграждение за Коледа и за празника на социалния работник, уточни той.  

 

Благодарности за добрия социален диалог към кмета и екипа му отправи и Веселин Рашев.  

Ставри Таргов

 

Още по темата   Увеличиха на 17,6 млн. лв. социалният бюджет на общината

Коментари

Новини Варна