IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
11:51 | 16 декември 2016
Обновен: 06:36 | 12 май 2024

Коледарски наричания огласиха община Варна (СНИМКИ)

Весели и спокойни празници пожела на всички кметът Иван Портних

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов

По стара българска традиция в навечерието на коледните празници коледарски наричания за здраве и берекет огласиха община Варна. Кметът Иван Портних като домакин прие благопожеланията и дари скъпите гости с вит кравай и пара. "Колкото зърна има в тази пита, толкова здраве и берекет в тази къща" - нарекоха младежите в носии. Традиционни песни и танци създадоха празнично настроение във фоайето пред зала Варна, което беше тясно да събере всички желаещи да посрещнат коледарите от СУ „Елин Пелин“. Специални гости на церемонията бяха председателят на общинския съвет Тодор Балабанов и председателите на постоянните комисии по "Наука и образование" и "Здравеопазване" Славчо Славов и Антоанета Цветкова. 


Празнична феерия донесоха малките момиченца и момченца от ДГ "Христо Ботев". Облечени като снежни принцеси и джуджета децата представиха весел танц и събраха овациите на присъстващите. "На Коледа се случват чудеса, когато отправим призив към небето и виждаме, че живее в нас детето!" - с тези думи децата се поклониха пред усмихнатата публика. Малчуганите оставиха и писмо на кмета на община Варна, адресирано до Дядо Коледа, с молба догодина да играят в нов физкултурен салон в детската градина.

 


Иван Портних поздрави всички и пожела светли и спокойни празници, здрава и успешна 2017 година, в която Варна ще е Европейска младежка столица.

 

Полина Петрова

Снимки Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна