IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
11:10 | 19 декември 2016
Обновен: 19:47 | 30 април 2024

Благотворителен базар събира средства за медицинска апаратура

На втория етаж на Окръжен съд-Варна ще бъдат изложени ръчно изработени коледни картички

По материала работи: Пламен Янков
Благотворителен базар събира средства за медицинска апаратура

За втора поредна година Окръжен съд Варна е домакин на благотворителен базар в подкрепа на каузата на "Делфините - PTPI"  и Фондация "Деца на Балканите" за покупка на медицинско оборудване за деца и новородени с увреждания.


Днес и утре, на втория етаж на съдебната сграда ще бъдат изложени ръчно изработени коледни картички.

 


За 10 поредна година двете организации провеждат благотворителна коледна кампания. Със средствата, събрани от продажбите, ще бъде закупено медицинско оборудване за деца и новородени с увреждания и хронични заболявания от Дома за медико-социални грижи за деца, гр. Варна. Миналата година бяха набрани над 15 000 лева, а каузата бе обзавеждане на Център за физиотерапия и рехабилитация на деца и младежи с детска церебрална парализа и други заболявания,която отново бе подкрепена от съдебната институция.


Окръжен съд Варна е само едно от местата в града, където доброволци от  "Делфините- PTPI" и Фондация "Деца на Балканите" ще предизвикат коледното милосърдие на варненци, призовани да купят ръчно изработени коледни картички. Кампанията ще продължи до 23.12.2016г. на различни места в града.

 

Коментари

Новини Варна