IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
14:55 | 19 декември 2016
Обновен: 00:44 | 6 май 2024

Децата от ОУ „Христо Ботев“ се включиха в кампанията „Коледа те прегръща“

Десетки подаръци за деца без родители подготвиха учениците с помощта на родителите си

По материала работи: Юлиян Атанасов
Снимки: Пламен Гутинов

Само преди месец учителка от  ОУ „Христо Ботев“ в кв. Аспарухово вижда покана за участие в благотворителната акция на медийна група „Черно море“ „Коледа те прегръща“. Предлага на еко-клубовете в школото да се включат и тогава не предполага, че цялото училище спонтанно ще прегърне идеята и ще се включи. „А кампании в училището не липсват – споделя директорът Стоянка Дукова. Не само по Коледа, ние редовно се включваме в кампании, подкрепящи светли каузи през цялата година. Защото знаем, че това е един от най-силните начини да научим децата на съпричастие и милостивост. Те трябва да знаят, че има деца, които не са получили техния шанс в този живот и имат нужда от помощ и от подкрепа“ – допълва директорът.

 

Точно в момента текат още 3 благотворителни инициативи и децата се включват с готовност във всичките. „Децата вложиха сърце и много фантазия в тази кампания, защото освен, че са приготвили подаръци с помощта на родителите си, те ръчно са изрисували картички с послание към всяко дете, което ще получи подарък – споделя главният учител и координатор на кампаниите в ОУ „Христо Ботев“ Росица Недева. По-големите ученици от еко-клубовете пък им помогнаха да оформят и надпишат подаръците според изискванията. Трогателно е, че има класове със 100% участие. Някои деца са донесли и големи подаръци“.

 

„Мъчно ми е за тези деца – казва 9 годишната Симона. Искам и те да усетят Коледа, както ние и да си намерят мама и татко“. „Те може да са болнички, но са деца като нас – възкликва Петър от 3 клас в училището. Пожелавам им да им е весело, да са здрави и да имат хубава Коледа“. „Много искам някой да ги осинови, да оздравеят, да са усмихнати и да усетят коледния дух“ – пък им пожелава 9 годишната Теодора.

Ели Маринова

Снимки: Пламен Гутинов

Четете още: Четири кампании учат децата на съпричастност в ОУ „Христо Ботев“

Росица Недева

Стоянка Дукова

 

Коментари

Новини Варна