IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
16:10 | 22 декември 2016
Обновен: 16:50 | 17 май 2024

Благотворителен базар набира средства за дете болно от рак

Проявата в подкрепа на Гери е във Фестивалния и конгресен център

По материала работи: Пламен Янков
ДЕЦА СА ДАРИЛИ ръчно изработени сурвакници.

Тридневен благотворителен базар във Фестивалния и конгресен център набира средства за лечението на Гери. 5-годишното момиченце страда от тумор в мозъка, а има и метастази в костите. „Редовно се чуваме с майката на Гери. Те вече са в Германия. Тази седмица правят изследвания на Гери, за да разберат какво е състоянието й в момента. Очакваме добри новини, за да започне лечението. Първоначално ще бъде с вливания – химиотерапия и лъчетерапия, след това ще бъде направено експерименталното лечение, което струва 350 000 евро. Идеята е то да унищожи метастазите по костите и да я спаси всъщност. Не се знае от Фонда за лечение на деца в чужбина дали ще отпуснат някаква сума и каква“ – разказа пред медийна група „Черно море“ Даниела Иванова – организатор на благотворителния базар.

 

Домакин на предколедната проява в подкрепа на Гери е Фестивалният и конгресен център. Щандовете с играчки, сурвакници и дрехи са разположени до ресторанта в комплекса. „Страшно много хора се отзоваха на нашия апел. Дойдоха дрехи от чужбина, от България от различни градове. Деца от детска градина във Варна дариха сурвакниците, които са изработили, за да бъдат продадени благотворително в подкрепа на Гери. Имаме много сувенири, картички, дори икони“ – отбеляза Даниела Иванова.

 

НА ЩАНДА НА БАЗАРА всеки може да избере сувенир за Коледа.

 

 

Благотворителният базар приключва днес. Ако не бъде разпродадено всичко, след около месец ще бъде организирана нова подобна проява. „Наложи ли се отново да се набират средства за Гери, базарът ще е за нея. Ако сумата за лечението й е събрана, ще подпомогнем друго дете в нужда“ – уточни Даниела Иванова.  

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

Коментари

Новини Варна