IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
13:47 | 28 декември 2016
Обновен: 13:32 | 15 април 2024

Липсата на синя зона във Варна е срам за града

Това заяви лидерът на ДСБ – Варна

По материала работи: Слав Велев
Липсата на синя зона във Варна е срам за града

"2016 беше една от най-добрите години за ДСБ – Варна, защото за първи път имаме двама представители в националното ръководство на ДСБ и двама представители в националния вътрешнопартиен арбитраж", заяви председателят на партията във Варна Васко Василев.

 

"Приоритетите, целите и задачите, които сме си поставили за 2017 са няколко. Нашата основна цел е да разширим представителството на ДСБ – Варна в парламента", допълни инж. Василев.

 

От началото на предстоящата година ДСБ възнамерява да се концентрира в местен план с провеждането на серия от кръгли маси, на които да се дебатират тежки нерешени проблеми касаещи града. Това ще бъдат синята зона, интегрираният градски транспорт и обществените поръчки. Участие в дебатите ще вземат независими експерти, граждани и представители на ДСБ.

 

"Няма град в България, в който няма синя зона и ще се концентрираме върху този проблем", подчерта Васил Василев. Обществените поръчки са свързани с инфраструктурата. "Едни и същи фирми печелят всички обществени поръчки и това е недопустимо, както и въпросът с градския транспорт, който е нерешен от години. По тези теми започваме обществен дебат. Тези три теми са изключително важни за града и ще поискаме помощта на експерти и граждани, засегнати от тези проблеми."

 

На въпрос какво мисли за евентуална мажоритарната избирателна система, председателят на ДСБ заяви, че счита това за изключително вредно. Определи гласуването на състоялия се референдум като чисто емоционално, а некатегоричната позиция на политическите партии са довели до този резултат. Подчерта също, че никъде в Европа няма такава система и заяви, че е привърженик на смесена избирателна система.

 

Мариана Стойкова

 

Коментари

Новини Варна