IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
13:51 | 9 януари 2017
Обновен: 06:21 | 3 май 2024

Всички животни в кучешкия приют са живи и здрави

Осигурени са топли постелки в колибите на четириногите

По материала работи: Борис Проданов
Всички животни в кучешкия приют са живи и здрави

Всички животни в общинския приют за безстопанствени кучета са живи и здрави, хранят се по два пъти на ден, осигурена е вода, съобщиха от пресцентъра на Община Варна. На част от животните се прилага общоукрепваща терапия, заради ниските температури, каза д-р Татяна Мура, ветеринарен лекар в кучкарника.

 

Осигурени са топли постелки в дървените колиби на четириногите. В момента пребиваващите животни са 102, 184 кучета са били осиновени през миналата година от физически лица.

 

Няма проблеми с достъпа до приюта, той е отворен, осигурено е постоянно лекарско наблюдение. Повече от 15 доброволци помагат ежедневно на служителите от кучкарника.

 

За ИА „Черно море“, Николай Няголов, Директор на Дирекция "Опазване на обществения ред" към Община Варна заяви, че още в петък преспите към село Каменар са били преодолени, а кучетата не са оставали без надзор. Полуотворените клетки са почиствани непрекъснато и с помощта на доброволците, които помагат и оказват ежедневни грижи за животните, настанени в приюта.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна