IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
14:15 | 10 януари 2017
Обновен: 06:15 | 3 май 2024

Варненската ортопедия се пука по шевовете

Всеки ден се правят поне по 6 операции

По материала работи: Ставри Таргов
Руслан Попстефанов.

 

При капацитет 47 легла в момента в клиниката по ортопедия и травматология в МБАЛ „Света Анна“ във Варна се лекуват 51 пациенти. Това съобщи в сутрешния блок на тв „Черно море“ нейният началник доц. д-р Руслан Попстефанов.

 

От Коледните празници досега на денонощие през нас минават по 47 пациенти, повечето от които се хоспитализират. Правим средно по 6 операции дневно, главно на ръка, глезенна става, порезни наранявания. Свикнали сме на високо темпо на работа, обясни доц. Попстефанов.

 

При нас годишната използваемост на леглата е 98%, а оперативната активност – 96%. В този смисъл повишеният травматизъм през последните зимни дни, който предполага по-голяма натовареност, не е феномен за нас, поясни ортопедът.

 

Той уточни, че половината от пострадалите в леда са възрастни хора. Неговите съвети към тях са да вървят по тротоарите с повишено внимание и да ползват помощни средства като бастуни, скиорски щеки, приспособления за лед по обувките, на които обаче не бива да се предоверяват.       

Черно море

 

Още по темата    "Щрихи от утрото" (10.1.2017) - Колко души се потрошиха на поледицата?

 

Коментари

Новини Варна