IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
15:57 | 30 януари 2017
Обновен: 02:15 | 2 април 2024

Удължиха до 19 ч. днешната сесия на ОбС - Варна

Отпуснаха гориво на ТМПЦ и Кукления театър, както и средства на Митрополията

По материала работи: Борис Проданов
Удължиха до 19 ч. днешната сесия на ОбС - Варна

По предложение на председателя на ОбС – Варна, Тодор Балабанов днешната 15-а сесия на местния парламент беше удължена до 19 ч. „За“ гласуваха 37 общински съветници, 1 беше „против“ и 1 „въздължал се“.

 

Отпускането за гориво за ТМПЦ – Варна (60 т.) и Държавния куклен театър (18 т.) протече при изненадващо продължителни дебати предвид факта, че става въпрос за акцизна стока. Зам.-кметът Пейчо Пейчев обаче успокои съветниците, че процедурата е рутинна и общината от години подпомага така двете институции.

 

На път беше да зацикли и разрешението за споразумение за сътрудничеството между общината и Варненската и Великопреславска Св. Митрополия. Предложението да се отпуснат само 250 000 лв. за довършване на храма „Св. Прокопий Варненски“ обаче не беше прието и документът беше гласуван във вида, в който е внесен. В него освен тази сума се предвиждат и допълнителни средства за съвместна дейност.

 

Съветниците дадоха разрешение за отпускане и на субсидия от 150 000 лв. на ремонта на Катедралния храм „Св. Успение Богородично“.


Още по темата: Бюджетът на Варна за 2017 г. беше приет от Общинския съвет

Коментари

Новини Варна