IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
12:08 | 9 февруари 2017
Обновен: 18:56 | 30 април 2024

Дами скачат благотворително във Варна

Моника Енчева, kangoo jumps инструктор за благородната инициатива „Плюшено мече“

По материала работи: Юлиян Атанасов
Дами скачат благотворително във Варна

Инициативата „Плюшено мече“ върви от 9 години насам – сподели в предаването „Утро в нашия град“ на телевизия „Черно море“ Моника Енчева, kangoo jumps инструктор от Варна. Зароди се в Бургас. Изцяло доброволческо сдружение е. Подкрепя деца в неравностойно положение, които са зависими от социалните институции, които са без родители. Целта е  да се подпомогне тяхното развитие, за по-добър начин  на живот. Новата програма на операция „Плюшено мече“ е менторската програма „Скритите таланти на България“. В нея ще подпомогнем деца от тази група с уроци, курсове, възможност да се развива таланта им. Всеки дарител влиза в страницата, избира детето, на което иска да помогне. По Коледа по този начин се избираше дете и се подаряваше подарък. Как се избират децата, които се включват в листата? Представителите на организацията се свързват с домовете, посещават ги и на място преценяват кого да включат. За последните две години са подпомогнати над 7 000 деца от 330 домове. Организацията набира скорост и популярност. Имаме си собствена страница. Всеки може да я посети ида се включи с помощ.

 

Ние, kangoo jumps инструкторите се включихме от миналата година. Това е интервална аеробна, забавна подготовка. Казват и „новата аеробика“, която щади ставите. Канго клубовете във Варна вече са 4. Обувките имат защитна система, която обира набиването на ставите. Подходяща е за хора с наднормено тегло, за бягане и други упражнения. Включва гирички, набирания, коремни преси. Всичко се прави с тези обувки, които тежат по 2 кг. Натоварва се всяка мускулна група. Когато дойдат за първи път, хората си мислят, че ще паднат. Но това няма как да стане. Всяка тренировка продължава час и половина. Около 50 минути скачаме, в края на тренировката хореография допринася и за доброто ни настроение. Усещането е все едно скачаш на батут. Чувстваш се щастлив. В клуба има благотворителна урна от два месеца. В нея събираме средства за тези деца. Благотворителната тренировка е тази вечер на ул. „Ив. Страцимир“ 2 а. Приходите от тази тренировка ще бъдат дарени за акцията на „Плюшено мече“. Ще правим и други благотворителни тренировки.

Иван Барбов, Ели Маринова

Четете още: "Щрихи от утрото" (9.02.2017) - Дами скачат благотворително във Варна

Коментари

Новини Варна