IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
08:16 | 15 февруари 2017
Обновен: 06:16 | 3 май 2024

Ученичка от Варна спечели дрон от НАП

Албена Станчева завършва 12 клас в Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, и участва в играта на приходната агенция от ноември 2016 г.

По материала работи: Пламен Янков
Ученичка от Варна спечели дрон от НАП

Ученичка от Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн във Варна спечели дрон от играта “Play за награда“ на НАП. Албена Станчева завършва 12 клас в гимназията, специалност „Козметика“, и участва в играта на приходната агенция от ноември  2016 г., съобщиха от НАП. До момента тя е събрала 275 точки, от максимално постигнатите на тестовете 450 точки. Атрактивната награда бе връчена от дирeктора на НАП – Варна, Милена Колева, която пожела на младата варненка да бъде здрава, все така активна и с желание да усвоява нови знания и умения. В играта на приходната агенция участват над 400 ученици от цялата страна, като през януари нови 20 участници решават данъчните тестове онлайн. Над 30 са учениците от различни училища в морската столица, които активно следят данъчните уроци и отговарят на зададените въпроси. Най-малките участници са на 7- и 8-годишна възраст и учат в СОУ „Пейо К. Яворов“ в града. 


Играта “Play за награда“ е част от образователния проект на агенцията „Влез в час с данъците“, която акцентира върху данъчни видеоуроци. След края на всеки видеокурс всеки ученик, който се е регистрирал на www.vlezvchas.bg, може да тества знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезава за 20 големи награди. Участниците могат да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Всяка събрана точка от верен отговор е шанс за печалба. Проектът на НАП „Влез в час с данъците“, който се подкрепя от Министерството на образованието и науката, продължава и през тази учебна година.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна