IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
15:55 | 28 февруари 2017
Обновен: 22:56 | 2 май 2024

Почина д-р Красимир Христов

През последните години бе важен стълб в англоезичното обучение на студенти по медицина и дентална медицина

По материала работи: Ставри Таргов
Почина д-р Красимир Христов

На 27.02.2017 г. внезапно ни напусна обичаният и уважаван колега, преподавател и приятел ас. д-р Красимир Христов Христов, съобщиха от Медицинския университет във Варна.

 

Д-р Христов бе преподавател в Катедрата по физиология и патофизиология. Започва професионалната си кариера като асистент в Катедрата по патофизиология през 1986 г., с научни интереси в областта на хипербарната хипоксия, електроакупунктура и морска медицина.

 

Има 23 публикации и участия в научни форуми в областите хипербарна медицина, електроакупунктура, въздействие на факторите на околната среда. Член на Българското дружество по физиологични науки, Европейското дружество по физиологични науки, СУБ, БЛС, Международна асоциация по електропунктура и електротерапевтични изследвания.

 

През последните години бе важен стълб в англоезичното обучение на студенти по медицина и дентална медицина по патофизиология в Катедрата по физиология и патофизиология.

 

Академичната общност изгуби един уважаван от студентите, високо ерудиран и всеотдаен преподавател. Неговите трудолюбие, човечност и всеотдайност ще останат завинаги в сърцата ни.

 

Поклонението ще се състои на 02.03.2017 г. от 11:30 ч. в ритуална зала на гробищен парк „Тополи“
Поклон пред светлата му памет!

Черно море

Коментари

Новини Варна