IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
15:15 | 2 март 2017
Обновен: 06:04 | 3 май 2024

Правят ново кръгово движение във Варна

Промените се въвеждат на кръстовището на бул. „Република“ и ул. „Кольо Фичето“

По материала работи: Пламен Янков
Правят ново кръгово движение във Варна

Ново кръгово кръстовището по плана на Западна промишлена зона ще има на бул."Република" и ул. "Кольо Фичето", съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Точната дата за промените ще бъде съобщена допълнително.

 

Към момента кръстовището е с много голяма площ, което го прави трудно за регулиране. Множество нарушения от водачите на МПС са ежедневно наблюдавани, които са предпоставка за пътно-транспортни произшествия. С настоящия проект се дава възможност да се намалят нарушенията, което ще повиши безопасността на движение, преминавайки през кръстовището.

 

Оформя се кръг с малък вътрешен радиус – 12 метра и ширина на платното 6 м. В кръга ще се оформи само една лента за движение, съгласно изискванията на Наредба 2/2004г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи в урбанизираните територии. Осигурено е и напречното пешеходно пресичане на две места по бул."Република" - едното е в близост до вход-изхода от магазин "Практикер" и като продължение на ул."К.Фичето", леко изместено. Новата организация се явява временна до изграждането на западното платно на бул."Република" и реализиране на уличната регулация в краен етап.

 

Четете още Променят движението около ОУ „Стефан Караджа“ 

Коментари

Новини Варна