IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
20:09 | 14 април 2017
Обновен: 00:47 | 14 юни 2024

Румънци - основните чужди туристи край Варна за Великден

Пътуващите българи са предимно работещи млади хора

По материала работи: Юлиян Атанасов
Румънци - основните чужди туристи край Варна за Великден

Румънските туристи ще са преобладаващите чуждестранни гости по Северното Черноморие за Великден. Това прогнозира преди дни във Варна министърът на туризма Стела Балтова. “По прогнозни данни за седмицата покрай Великден най-много туристи ще пристигнат у нас от съседни държави. Повече от чуждите гости ще дойдат с личен автомобил или автобус. Разбира се, има и планирани полети, но те са по-скоро от по-далечни страни. За периода са общо 525, което означава ръст от около 12% на изпълнените международни полети от четирите летища у нас спрямо същия период на миналата година. Най-много ще бъдат пристигащите от Великобритания, Италия, Испания, Австрия и други. Очаква се много българи да се завърнат от чужбина за празниците.“, коментира Балтова.

 

Тя допълни, че повечето пътувания на нашенци ще бъдат основно в страната. Ще има такива до съседните Македония, Сърбия, Гърция, а също и до Испания, Италия. Профилът на пътуващите българи, според министерството на туризма, описва преобладаващо работещи млади хора.

 

Четете още: Благодатният огън идва във Варна чрез Румънската църква

 

Коментари

Новини Варна