IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
11:39 | 3 ноември 2015
Обновен: 02:46 | 8 май 2024

Благотворителен концерт събира средства за млад баща от Варна

Иван Андонов, който има нужда от средства за скъпа операция в Германия

По материала работи: Юлиян Атанасов
Благотворителен концерт събира средства за млад баща от Варна

Благотворителен концерт с мотото „Да спасим Иван“ ще се състои на 15 ноември от 17 часа в Двореца на културата и спорта във Варна. Инициативата е в подкрепа на варненеца Иван Андонов, който има нужда от средства за скъпа операция в Германия. В помощ на младия мъж на сцената на зала „Конгресна“ ще излязат певецът Орлин Павлов, "Тутурутка", Рок група "Бумеранг", както и още много изпълнители от морската столица. Организиран е и благотворителен базар, на който ще могат да се закупят книги, играчки или сувенири.

 

Преди 5 години 41-годишният баща на две момичета на 11 и на 6 годинки разбира, че страда от изключително рядко заболяване – Шваном /тип В/ – тумор на периферните нерви с необичайно местоположение и размери, които застрашават живота му. Следват две операции през 2014 година, но лекарите така и не успяват да отстранят образуванието изцяло. За да може да говори и да диша добре, на варненеца е поставена и тръба в трахеята. Никой от специалистите в страната обаче, не се наема да продългжи с операциите. Единственото решение е спешно оперативно лечение. Възможност за такова предлага клиника в Хановер, Германия, но стойността от 50 000 евро е непосилна за семейството му. Отделно ще трябват средства и за път, както и за престой в лечебното заведение. До момента по разкритите дарителски сметки на Иван са постъпили 11 075 долара и 2506,10 лева.

 

Средства се набират и чрез Фейсбук кампания, организирана от неговите близки и приятели.

 

Дарителските сметки на името на Иван Андонов Здравков са:

 

Обединена българка Банка /ОББ/ - UBBSBGSF

 

BG63UBBS80021448290410 – сметка в евро

 

BG72UBBS80021112888110 – сметка в щатски долари

Коментари

Новини Варна