IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
11:05 | 24 юли 2015
Обновен: 20:07 | 14 април 2024

Младежка академия за еко иновации стартира във Варна

Академията се организира в подкрепа на инициативата Варна – Европейска младежка столица 2017

По материала работи: Златина Добрева
Младежка академия за еко иновации стартира във Варна

Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) предлага на младежите във Варна да се впуснат в лятно приключение и да станат едни от първите „академици” по еко иновации в града.

Проектът е насочен към младежи до 29 г., които са еко ориентирани, но не искат да се откъсват от градската реалност. Академията ще даде възможност на младите да придобият разнообразни практически умения, които да им помогнат в професионално отношение в бъдеще.

Подготвената от екологичната организация „академия” се състои от четири „дисциплини”, които участниците ще трябва да завършат, за да се „дипломират”. Въпросните дисциплини включват: рециклиране, здравословно и природосъобразно хранене, строителство с естествени материали и здравословна среда за живот в града.

За да завършат всяка дисциплина, младежите трябва да преминат през четири етапа: теория, запознаване с добри практики, вътрешна практика и разработване на бизнес план. Те ще имат възможност да научат полезни и интересни факти по всяка от темите, да посетят на място работещ бизнес или друг тип дейност в съответната област, да изпробват на практика как да рециклират, да приготвят здравословно храна, да строят с естествени материали или да замерват с професионални уреди здравословната среда в града. В края на всяка дисциплина с помощта на експерти ще трябва да оформят бизнес план за еко иновация в съответната област.

Всички участници, преминали успешно академията, ще бъдат включени в специална церемония по дипломиране, която официално да ги удостои със сертификат за „Младши академик в областта на еко иновациите”.


За да станете част от Младежката академия по еко иновации във Варна, трябва да заявите желанието си на pecsd@net-bg.net, като изпратите трите си имена, възраст, телефон и имейл за контакт не по късно от 31 юли 2015 г., петък. Ако имате въпроси, може да ги отправяте на посочения имейл на организацията.

Академията се организира в подкрепа на инициативата Варна – Европейска младежка столица 2017. Основната цел е да се подкрепи идеята за социалните иновации в младежката област чрез по-екологично насочени дейности.

Настоящият проект се реализира с финансовата подкрепа на община Варна по програма „Младежки проекти 2015”, управлявана от Дирекция „Образование и младежки дейности”.

 

Коментари

Новини Варна