IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
12:26 | 28 април 2016
Обновен: 09:08 | 11 май 2024

Николай Костадинов зарадва с козунаци социалнослаби варненци (СНИМКИ)

Кметът на район "Владислав Варненчик се надява благородната инициатива да стане традиция

По материала работи: Борис Проданов
Николай Костадинов зарадва с козунаци социалнослаби варненци (СНИМКИ)

250 козунака за великденските празници получиха социалнослабите жители на район “Владислав Варненчик”. Инициативата беше на районната администрация, а на Велики четвъртък лично кметът на района Николай Костадинов зарадва съкварталците си. Козунаците бяха осигурени от пет пекарни.

“Искам да благодаря на пекарите в района, че се отзоваха на нашата инициатива. Козунаците, които осигурихме са около 250. Те са за хората, които в социално отношение са може би най-неоправдани сред нашите съкварталци. Една част от козунаците – около 40 – 50, ги разделяме между пенсионерските клубове”, каза за Медийна група “Черно море” Николай Костадинов.

211 са жителите на район „Владислав Варненчик“, подпомагани от общината. Това бяха хората, на които Николай Костадинов раздаде козунаци.

 

“Спокойствието за нас е, че в тези светли празници тези хорица ще имат козунак на трапезата си. Повярвайте ми това за тях е перо, което е сериозно – оказа се, че не всеки може да си позволи козунак за Великден”, добави районният кмет.

Николай Костадинов се надява тази благородна инициатива да стане традиция и за най-светлите християнски празници да има козунак на всяка трапеза в района. Великденски козунаци на Велики четвъртък получиха и настанените в кризисния център към фондация „ SOS семейства в риск“. С тях яйца боядисваха общинските съветници Марица Гърдева и Николай Георгиев.

Геновева Донкова

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна